Страшният Лабиринт – Как страхът се превръща в една от най-успешните креативни кампании?

Понякога е много трудно да прескочим масовите стереотипи, свързани с американския празник – Хелоуин. Идеята да направим нещо различно, креативно, без аналог, създаде – Страшния Лабиринт. Кампания, която вече 3 години събира хиляди деца в Galleria Burgas, които обожават хорър филми и нажежаващия адреналин. Без никакъв страх се впуснахме в търсенето на изхода в лабиринта от скучни идеи.

Какво всъщност представлява Страшният Лабиринт? Складовите помещения в мола се превръщат в хорър сцени с различна тематика всяка година. Хиляди дечица се впускат в това незабравимо преживяване, в което изскачат различни мистични същества и се чуват страшни писъци. Дори възрастните излизат уплашени. И по-добре да не влизате сами, особено, ако сте гледали филм на Стивън Кинг наскоро.

IMG_20191031_152946

Страшният Лабиринт се превърна в събитие, което се очаква с нетърпение цяла година от жителите на града. Километричните опашки и страхотните отзиви ни вдъхновяват да бъдем все по-смели във визиите, които правим.

IMG_20191031_193448

                                                                                                                       „Най-страшният Лабиринт“-2016г.

При тази страховита кампания, слоганът винаги е „Страшният Лабиринт“, тъй като трябва да е вече разпознаваем сред аудиторията. А визиите са коя от коя по-плашеща, мистична и загадъчна. Брейнстормингите ни винаги са забавни, а рисърчът по темата е свързан с гледане на страшни филми.

Scary_Labyrinth

                                                                                                                     „Страшният Лабиринт“ -2018г.

Вдъхновени от сериала „Stranger Things“, изготвихме визия, която уплаши и нас самите. Неоновият шрифт, съчетан със страховити елементи, впечатли и ентусиастите през 2018г.

GB-Labyrinth-Main-visual-post

                                                                                                                         „Страшният Лабиринт“ – 2019г.

Тематиката през 2019г. беше вдъхновена от нашумялата поредица – „То“. Целият декор беше с клоуни, карнавални страшни елементи, а дечицата бягаха уплашени към изхода, както във визията.

GB_Halloween_Maze_FB Post

Показваме ви входа на лабиринта, който прикани смелите деца да се впуснат в това приключение, съчетаващо в себе си много адреналин, страх и тръпка. А изходът е още по-страшен.

IMG_20191031_161239

В заключение – осмелете се да бъдете иновативни и мащабни в идеите си. Страхът като инсайт може да бъде поднесен с голяма доза въображение и находчивост. И разбира се, най-голямото удовлетворение остават километричните опашки пред входа на Лабиринта и хилядите дечица, които нетърпеливо чакат 31 октомври всяка година. И така…превърнахме Хелоуин в Лабиринт, от който всички излизат щастливи.

Не се страхувайте да ни следите, не всичките ни кампании са страховити.

КОМЕНТАРИ