Недвижими имоти и инвестиционни компании във Facebook?

Недвижими имоти

Често потребителите смятат, че когато даден бранд е прекалено корпоративен, то той е и скучен. Всъщност е така, поне в повечето случаи. Именно затова ние обичаме консервативни клиенти, компании с традиции и корпоративен имидж, предизвикателство за нас. Добавената стойност, която предава работата ни е, че ги оживяваме за потребителите, представяме ги по най-интересния начин, изкарваме на преден план най-положителното от тях и не толерираме скучното съдържание, което повтаря на потребителите единствено „купи, купи, купи“.

Ще ви представим два наши клиента, инвестиционни компании, които развиват бизнес в сферата на недвижимите имоти, компании с традиции и бъдеще – Colliers Residential  и Galaxy Investment Group. Или как добавихме стойност за тях.

Colliers Residential, част от Colliers International са една от най-големите международни компании за услуги в сферата на недвижимите имоти, а в България – лидер на пазара на затворените жилищни комплекси и имотите във висок клас. На първо място създадохме нов уебсайт за клиента, като намалихме значително текстовото съдържание и го превърнахме в инфографики и илюстрации. Преобразихме структурата на уебсайта, като го направихме интуитивен и по-полезен за клиента. Разгледайте в детайли на http://colliers-residential.bg

Клиентът ни бе скептичен, че таргет аудиторията би взаимодействала с бранда във Фейсбук. Нашата работа и резултатите успяха да „надвият“ над този страх . Направихме проучване за интересите и поведението на таргета и съставихме план за различни фунии със съдържание. Разнообразявахме страницата с различно съдържание – цитати, инфографики, гифове, споделяхме интересни статии. Ето и няколко примера

Постове с цитати и послания, които докосват потребителя емоционално. Чрез тях показваме най-важното в един дом – любовта и хармонията в семейството.

недвижиминедвижими

Постове, с които целяхме дискусия с потребителите и повишаване на ангажираността с бранда:

недвижиминедвижими

недвижими

Отразявахме празниците по креативен начин:

недвижиминедвижими

Създадохме съдържание, в което споделяме интересни идеи пред аудиторията, които да им бъдат в полза при битовите решения вкъщи:
Представяхме конкретни имоти чрез инфографики:

недвижиминедвижими

Отделно от работата ни в социалните медии, подпомагахме клиента в директните му продажби. Търсенето на пазара на имоти на монолитни апартаменти в центъра на София положи основата на масирана онлайн кампания за изкупуване. Подготвихме целева страница, която главна цел бе да информира собственици на апартаменти в центъра на София, които търсят начин да продадат своите жилища за възможността клиентът ни да прояви интерес към техния имот, да го оцени и изкупи или посредничи в изкупуването на трети лица.

Тук може да разгледате целевата страница – https://bit.ly/2Y4MhhF

Промотирахме кампанията във Facebook и AdWords.

Резултатите, които отчетохме от целевата страница в AdWords, за период от един месец при прецизно таргетирана аудитория са над 5000 клика при средна цена за клик от 0.06 EUR

Общ брой импресии – 90,208

  Общ брой кликвания върху реклами – 762

  Общ брой заявки за „Безплатна консултация“ – 38

недвижими

Galaxy Investment

Накратко в тази статия представяме и малка част от работата ни за Galaxy Investment Group, инвестиционна компания, която управлява проекти в различни направления на недвижимата собственост. Погрижихме се съдържанието и визуалната комуникация на проектите на бранда да бъдат привлекателни  за аудиторията.

Нека ви представим и част от съдържанието, което подготвяхме за фейсбук страницата на жилищен комплекс Royal City в усилията на компанията да популяризира комплекса и възможностите за инвестиции:

недвижими недвижими

  Визия за OOH

недвижими

  Луксозен каталог за комплекса Royal Garden

недвижими

  Рекламни карета и брошури

недвижими

В заключение, социалните медии и дигиталният маркетинг предлагат отлични възможности за популяризиране и директни продажби на недвижими имоти. Консервативни или корпоративни, не бъдете скучни и добавете стойност за клиентите и потребителите си.

И ни следете, разбира се 🙂

Галя завършва висше образование в сферата на Маркетинга и рекламата, a дигиталният маркетинг се превръща в неразделна част от живота й. Тя е млада, енергична, отговорна и отворена за нови знания. Описва себе си като човек, който се справя с трудностите, обича предизвикателствата и се стреми да постигне всичко, което е поставила за свой фокус.

КОМЕНТАРИ