Ребрандиране на българска ферма за яйца

„Ангелов“ е най-голямата българска ферма за производство на яйца от свободни кокошки, която е наложила тяхното потребление на родния пазар. Отличителен белег на тези яйца е белият им цвят.

Когато през 2018 от фермата се свързаха с нас за ре-дизайн на бранда им, останахме много приятно изненадани. Бяхме учудени как един наложен бранд, работещ на десетки европейски пазари, с добра репутация и партньорства, не е обърнал по-рано внимание на цялостната визия на логото си – тъмно, остаряло и некомуникиращо бранда. Иначе казано то изглеждаше така:

5e8c6987a5ade__________

Визията на мениджмънта за бъдещето на бранда бе изключително цветна, ярка и смислена, вдъхновена от лидерите в сектора в Европа и света. Клиентът държеше да запазим кокошката, а ние настоявахме да доразкажем за бранд идеята със слоган. Или иначе казано новото им лого вече изглеждаше така:

ребрандиране Angelov-eggs-logo

С нова бранд идентичност и самочувствие, от фермата на Ангелов решиха да опитат с налагането на два новаторски за българския пазар продукта. За целта подготвихме мокъпи на опаковки.

Така Великден почука по-рано на вратата ни. Получихме брийф за изработка на опаковки за боядисани яйца. Звучи невероятно, но до този момент, български  боядисани яйца в България не бяха произвеждани и разпространявани в търговската мрежа. Сложихме заешките си ушички и потънахме в брейнсторм.

Вдъхновение получихме от българските народни традиции и носии, а като основен елемент използвахме шевици – велико българско изкуство. Инсайтът ни беше обвързан и с това, че искахме да предадем идеята на бранда по най-добър начин и в новия им продукт.

Мокъп:

6

Опаковка:

Screen Shot 2021-02-12 at 13.40.51 (1)

Но фермата на Ангелов реши да бъде дори по-смела и да представи на пазара още един продукт без аналог във високия ценови клас – яйца с размер XL-XXL с двоен жълтък и обогатени с Л-карнитин. Таргет бяха потребители с интерес към здравословно хранене, спорт и фитнес, кето и т.н.  Тук клиентът имаше нужда и от нова, напълно различна опаковка, която да показва големината на яйцата. Така се стигна до концепцията  „Два пъти повече протеинова сила в едно яйце“ с отворена триъгълна кутия за 4 яйца, от която можеш да ги видиш.

Мокъпи:

Screen Shot 2021-02-12 at 14.45.48

Screen Shot 2021-02-12 at 14.46.16

Опаковка:

angelov package

Етикет на опаковка

Фермата на Ангелов не спира до тук. Подготвяме най-креативния и кудкудякащ дебют на бранда в социалните медии. Следете каналите на фермата във Facebook & Instagram за не изпуснете креативните яйчено изяви.

Аааа, и не забравяйте да следите и нас, както в блога, така и в Facebook и Instagram.

Галя завършва висше образование в сферата на Маркетинга и рекламата, a дигиталният маркетинг се превръща в неразделна част от живота й. Тя е млада, енергична, отговорна и отворена за нови знания. Описва себе си като човек, който се справя с трудностите, обича предизвикателствата и се стреми да постигне всичко, което е поставила за свой фокус.

КОМЕНТАРИ